13 Ekim 2015 Salı

Bir UFO Savaşı - Kudüs'teki UFO




BİR UFO SAVAŞI... KUDÜS'TEKİ UFO

Asur Kayıtlarında(Ninova Asurbanipal Kütüphanesi) ve Tevrat'ın üç yerinde(İşaya Kitabı-37, 2. Tarihler Kitabı-32, 2. Krallar Kitabı 19) günümüzden 2716 yıl önceki Kudüs kuşatması anlatılmaktadır. Bu olayın en büyük tanığı ise önümde duran Siloa yazıtıdır.
Ben bunu kendi yorumumla anlatacağım. Dileyen kaynaklardaki yazan şekline bakabilir.

Asur Kralı Sanherib ulusal tanrıları(anunnaki) olan Asur yani Ninurta'dan büyük bir silah alır ve bu silah sayesinde her yeri fetheder. Sonunda Kudüs kapılarına dayanır ve Kudüs halkının teslim olmasını ister. 

İsrail kralı ise teslim olmaz ve kuşatma aylarca sürer. Bu sırada çeşitli yollar denenir Kudüs'ün fethi için. Bunlardan birisi de şehre giren su kaynaklarının Asurlular tarafından kapatılmasıdır. İsrail kralı Hızkiya ise bunu önceden tahmin ettiği için şehir surlarının altından bir tünel kazdırmış ve Gihom Pınarının akışını şehrin merkezindeki Siloa Göletine bağlamıştır. Bu tünel iki taraflı olarak kazılmaya başlanmış ve tam ortada iki grup buluşmuştur. Günümüz teknolojisiyle bile böyle bir doğrulukla zor yapılabilecek bu kazı aklın sınırlarını zorlamaktadır. 

Sonuçta ortada buluşan işçiler tam o noktaya bir yazıt bırakmışlardır. Bir gün Kudüs'e giderseniz yeni keşfedilen bu tünelin içinde gezintiye çıkın. Tam ortasına geldiğinizde bu yazıtın olduğu yeri göreceksiniz ama yazıtı göremeyeceksiniz. Çünkü benim önümde duruyor...

Kudüs'ten vaktiyle çıkarılan bu yazıt İstanbul Arkeoloji Müzesine getirilmiştir. Yahudiler için çok anlamlı olan bu yazıta yoğun bir ilgi vardır. Gelen turistler üzerindeki ibranice kelimeler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.



Peki ne oldu bu kuşatmanın sonunda?

Sanherib İsrail'in tanrısına yani bana göre SİN'e ağıza alınmayacak hakaretler etti. "Kudüs'ü gelip kurtarsın yiyorsa." dedi. Sonunda SİN buna dayanamadı ve müdahil oldu. Gönderdiği bir kartal gemiyle (Günümüzün UFO'su) Asur ordugahına saldırdı. Sabaha kadar bombaladı ve 185 bin Asurluyu öldürdü. Nereden mi biliyoruz? Tevrat'ın ilgili kitaplarından(Tevrat İşaya Kitabı 37-36 ve Yehova’nın meleği gidip Asur ordugâhında yüz seksen beş bin kişiyi vurdu.)... Asur Kayıtları ise kuşatmanın başarısız olduğunu yazar ama nedenini yazmaz.

Bu sonuç Sanherib'in bir anunnakiyi kızdırıp olaya müdahil etmesiyle değiştirmiştir. Oysa bundan 114 yıl sonra Babil Kralı Nabukadnezar Kudüs'ü rahatlıkla fethetmiş ve bununla da yetinmeyerek şehri yerle bir etmiştir. Süleyman'ın tanrısı için yaptığı tapınağı da yıkmıştır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder