11 Nisan 2017 Salı

Gök Türk ile Kudüs ve Eriha Turu 6-10 Eylül 2017 (Anunnakilerin İzinde)



6-10 Eylül tarihlerinde Via Maris Turizm ile özel oluşturduğum gezi planı üzerinden anunnakilerin izlerini takip edeceğiz. Peki nereleri gezeceğiz farklı olarak? Diğer İsrail turlarında olmayan dünyanın en eski şehri (hatta anunnakilerin bizzat yaşadıkları) Jeriko"Eriha" var bu turda. Yine İlyas'ın gökyüzüne alındığı Şeria Nehrini de özel koydurdum programa... Ölüdeniz yani Lut gölünün hiç bir turda olmayan güney kısımlarına gideceğiz. Yasak olduğu için Sodom-Gomora mağaralarına giremesekte 4000 yıl önceki Nükleer Bombanın izlerini arayacağız oralarda... Diğer turlarda olmayan yerlerden biri de Ağlama duvarının altındaki mahzen... Orada dev anunnaki taşlarını göreceğiz... Daha nice yerleri gezeceğimiz bu turda olmak isteyenler Via Maris Turizm sahibi Neslişah Cevahir Sağınç ile bağlantı kurabilirler...

Araştırmacı Yazar GÖK TÜRK Rehberliğinde
İSRAİL KUDÜS TURU

TUR PROGRAMI

06 Eylül Çarşamba:Ben Gurion – City of David - Western Wall
PEGASUS PC 781 nolu uçuşu ile sabah 10:10 da Telaviv Ben Gurion havalimanına varıyoruz.Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Jerusalem’e (Kudüs)yola çıkıyoruz.Turumuza Ağlama Duvarı ile başlıyoruz, Kudüs'te bulunan ve Yahudilerce kutsal sayılan, Büyük Tapınağın ayakta kalan batı duvarıdır. Bu sebepten Batı Duvarı adıyla da bilinmektedir.Ardından Hezekiah Tüneli’ni ziyaret ediyoruz.. Asur kralı Sanherib’in istilasına uğrayacağını anlayıp ve bunun üzerine hazırlık yapan Kral Hezekiya, Siloam Tüneli olarak da bilinen Hezekiya Tünelini ve Geniş Duvarı inşa ettirmiştir (M.Ö. 8.yy) 533 metre uzunluğundaki tünel, Kudüs’e şehir dışında bulunan Gihon Pınarı ve Siloam Havuzu’ndan yer altından su tedarik etmek için inşa edilmiştir. Tüneli iki taraflı kazan işçiler tam ortaya geldiklerinde o günün anısına Siloam Yazıtını hazırlamışlardır(Halen İstanbul Arkeoloji Müzesinde). O savaşın sonunda Yahweh’in meleği(anunnaki uzay aracı) gökyüzünden gelerek 185 bin Asurluyu öldürmüştür. Anunnakilerin izlerini bulacağımız bu tünelin harika antik taş işçiliği ve günümüzde diz boyundaki su da trekking her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekmektedir.Akşam Ağlama Duvarı’nın altındaki tüneli ziyarete gidiyoruz. Bu tünel ziyareti standart turlarda bulunmamakta ve içeriye giriş randevu sistemiyle olmaktadır. Anunnakilerden kalan platformun en büyük taşlarına bu tünelde rastlayacak ve o taşlara dokunarak anunnakileri hissedeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama Kudüs’te ki otelimizde.

07 Eylül Perşembe:Kudüs
Kahvaltının ardından Kudüs’ü keşfetmeye başlıyoruz.El Aksa Camii,Kubbet ul Sahra,Via Dolorosa,Yeniden Diriliş Kilisesi (Church of the Holy Sepulcher) ve Kudüs’ün Ermeni Bölgesini geziyoruz.Buradaki en önemli iki yer Moriya Tepesinde bulunan antik platform ve üzerindeki Kubbet-üs Sahra. Antik platformun M.Ö. 10500 de yapıldığını iddia eden bizler için anunnakileri en derinden hissedeceğimiz bu platformun özel kısımlarında bolca zaman geçireceğiz. Halife Ömer tarafından yapılan Kubbet-üs Sahra’nın içinde ise kutsal kayayı göreceğiz ve bu kayanın altındaki mağaraya gireceğiz. Bu kayanın alt kısımlarında sonarla tespit edilmiş olan odalar ve boşluklar bulunduğunu söylediğimizde Kubbet-üs Sahra’nın saklı gizemleri daha iyi anlaşılacaktır.Turumuzu tamamlayıp akşam yemeği ve konaklama için otelimize dönüyoruz..
08 Eylül Cuma:Ölü Deniz-Masada-Qumran-Jericho
Sabah kahvaltısının ardından Lut gölü (Ölüdeniz)’e doğru hareket ediyoruz. Bölgede yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Masada Kalesi’ni ziyaret ediyoruz. Ölüdeniz kıyısında yerel bir restoranda alacağımız öğle yemeğinin ardından dileyenler için Ölüdeniz’e girme imkânı olacak. Ninurta ve Nergal’in beş şehri sular altında bıraktığı Ölüdeniz’de İbrahim üzerine de bolca konuşacağız.Öğleden sonra Ölüdeniz yazıtlarının bulunduğu Kumran’ı ziyaret edeceğiz. Sadece turumuza özel Ein Bokek & Neve Zohar’a uğrayıp Ölüdeniz sahil yoluyla nükleer savaşın izlerini takip edeceğiz. Sodom Gomorra mağaralarına giremesekte(yasak olduğu için) 4000 yıl önceki nükleer saldırının izlerini göreceğiz. Sonrasında başka turlarda yer almayan ve dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bulunan Jericho’ya dönüyoruz ve burada Jericho Tower’ıziyaret ediyoruz. Anunnakilerin bizzat yaşadığı, Gılgamış’ın Bira Hanım Suduri’yle buluştuğu, Ay Tanrısı Sin’in ilk kenti olan Jericho’da bol zaman geçireceğiz. Ses ve frekans teknolojisiyle yıkılmış olan Jericho duvarlarını hatırlatan kulenin önünde o günlere geri döneceğiz. Ardından Ürdün nehri’nin kıyısına geçip İlyas’ın göğe alındığı bölgeyi ziyaret edeceğiz. Akşam yemeği ve geceleme Kudüs’te otelimizde.
9 Eylül Cumartesi:Caesarea-Haifa-Akko-Tel Megiddo
Kahvaltının ardından Caesarea’ya hareket ediyoruz. İsrail'in Kayserya şehrinin yakınında yer alan antik bir şehirdir. Şehir, MÖ 30'lu yıllarda Romalılar tarafından kurulmuş, 11. yüzyılın sonlarında şehir Haçlıların eline geçmiş, 1265 yılında şehir boşaltılmıştır.Ardından Bahai Bahçeleri ve Carmel tepesinden şehir manzarası göreceğimiz yerler arasında. Öğlen yemeğimizi yerel bir restoranda alıyoruz. Ardından 30 dakikalık bir yolculuk ile Akka’ya varıyor ve şehri gezmeye başlıyoruz. Tapınak Şövalyelerinin ünlü kalesi yer altı tünelleri, Cezzar Ahmed Paşa Camii ve Kervansarayı göreceğimiz yerler arasında. Akşam yemeği için Kudüs’e otelimize dönüyoruz .
10 Eylül Pazar: Jaffa-Tel Aviv – Turkey
Sabah kahvaltısının ardından otelimizden bagajlarımızla birlikte ayrılıyoruz ,. Rothschild Bulvarı ve Dizengoff Bulvarını üzerinden PEGASUS PC 784 no.lu 15:35 İstanbul dönüş uçağı için Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’nana varıyoruz.



FİYAT :
Dbl ve Triple odada kişi başı : 1.300 USD
Tek kişilik odada kişi başı fiyat : 1. 650 USD
Tur ücretine dahil olan servisler;
* Kudüs’te 4 gece 4* Grand Court Hotel veya benzeri otel konaklaması
* Programda belirtilen 4 kahvaltı 4 öğle ve 4 akşam yemekleri,
* Programda belirtilen tüm geziler ve girişler
* Seyahat sağlık sigortası(65 yaşına kadar)
* Yurt dışı çıkış harç pulu
* İsrail Vizesi
*Tüm bahşişler
Tur ücretine dahil olmayan servisler;

*Pegasus uçak bileti (06 Eylül PC781 07:55-10:10/10 Eylül PC784 15:35-17:55)
*Havaalanına ulaşım
* Uçaklarda 15 kg’ı aşan ekstra bagaj ücreti
* Tüm şahsi harcamalar,alınan özel hizmetler,yemeklerde alınacak içecekler

ÖNEMLİ :
*İçeriği değişmemek kaydıyla, program akışında değişiklikler yapılabilir.
*Öngörülen sunum, yer ve içerikleri konusunda değişiklikler yapılabilir.
*Kutsal yerlerin gezisi için kadınlara uzun etek, kapalı kol ve başörtüsü mecburiyeti vardır.
NOTLAR:
*Uçuş detayları henüz kesin olmayıp değişiklik yapılabilir
*Güvenliğiniz açısından rehber ve acenta görevlisinin haberi olmadan program dışı hareket etmeyiniz.
REZERVASYON:
*Rezervasyonunuz ön ödeme yapılınca kesinleşecektir.
*Rezervasyon şartları ;
01 Mayıs 2017 Pazartesi tarihine kadar tutarın %50 nakit veya şirket hesabına yatırılacaktır.
Tutarın kalan kısmı %50 en geç 10 Temmuz tarihinde nakit veya şirket hesabına havale ile ödenecektir.
*Tur hareket tarihinden 30 gün kala iptallerde tur ücretinin %50’si kesinti ile iade edilir.*15 Günden daha az kalan zamanda kalan günlerde iptallerde hiçbir miktarda geri iade yapılmaz.
*Tüm fiyatlarımızda Kdv dahildir.
VİZE:
*Rezervasyon yaptırdığınız zaman sizden istenecek pasaport bilgileri ve evrakları şirketimize iletmeniz gerekmektedir.Vize başvurusu en geç 10 Temmuz tarihinde yapılacaktır.
*Vize alınacak pasaportların 2003 yılından sonra alınmış olması ve son geçerlilik tarihinin tur bitiminden itibaren 6 ay sonra olması gerekmektedir.
*vize verilmediği takdirde konsolosluk tarafından alınan vize ücreti iade edilmemektedir.
*Vize verilmemesi durumunda acentemiz tur ücretini iade edecektir.
GENEL BİLGİLER:
*Hava yollarından kaynaklanan sorunlardan acentamız sorumlu değildir.
*Pegasus dış hatlar bagaj hakkı alınacak bilet sınıfına göre farklılık göstermektedir. Havaalanında bagaj ağırlığı yüzünden sıkıntı yaşamamak için bilet alımında el bagaj+bagaj max. kg hakkını lütfen kontrol ediniz.
*Seyahat sigortaları sadece tur esnasında meydana gelen rahatsızlık,yaralanma ve kazaları kapsar.Kronik hastalık ve rahatsızlıklar sigorta kapsamında değildir.
*Gerek duyabileceğiniz kişisel ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
*Seyahat belgelerinizin fotokopileri,kredi kartınız vs çalınırsa nasıl iptal etiireceğinize dair önemli numaraları yanınızda bulundurunuz.

VİAMARİS TURİZM HİZMETLERİ TİCARET LTD.ŞTİ
İletişim:0212 2310048
Email:ness@viamaris.com.tr
http://www.viamaris.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder