22 Kasım 2018 Perşembe

Gök Türk ile 8 Aralık Cumartesi İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı Gezisi


8 Aralık 2018 Cumartesi günü tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un en çok turist çeken meydanı Sultanahmet gezimizi gerçekleştirdik. Sultanahmet meydanını çevreleyen Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, İstanbul Arkeoloji Müzesi‘ni dolaşırken, bölgede yer alan diğer tarihi yerleri de görmüş olduk.


İstanbul Arkeoloji Müzesinde Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken, orta ve geç bronz dönemi, Helen, Roma ve Bizans dönemine ait nadide eserleri barındırmaktadır. Müzenin şark eserleri bölümünde yer alan Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarından günümüze kadar gelen eserlerin tarihsel süreçlerine tanıklık yaptık..


Türkiye’de en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir.


İstanbul’un görkemli tarihsel yapılarından birisi de Bazilika Sarnıcı’dır. Bizans imparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir. Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder