11 Ocak 2012 Çarşamba

Zulkarneyn ve Boyutlararası Yolculuk



Kuran’da Dünya Dışı Yaşam
Zulkarneyn ve Boyutlararası Yolculuk

Kehf Suresi 83-96 ayetler arasında bahsedilen Zulkarneyn kimdir??
Tefsirlerde Zulkarneyn ile ilgili çok rivayet bulunmaktadır. Onun Büyük İskender olduğunu söyleyenler çoğunluktadır ancak Zulkarneyn Büyük İskender değildir.
Neden mi? 1. Çok kuvvetli kaynaklarda Zulkarneyn’in Müslüman yani Tek Tanrı inancına sahip birisi olduğu söylenmektedir. Oysa Büyük İskender çok tanrılı hatta Tanrı kral inancında olan biriydi. 2. Büyük İskender ne tam doğuya ne de tam batıya kadar ulaşmıştı sadece Yunanistan’dan Çin Seddi’ne kadar olan bölgeyi egemenliği altına almıştı. 3. Büyük İskender’in Zulkarneyn diye bilinmesinin nedeni onun iki boynuzlu miğfer takmasındandır. Oysa Vikinglerde iki boynuzlu miğfer takmaktadırlar. Yani Zulkarneyn Büyük İskender değildir.
Peki, Zulkarneyn kimdir? Bir kere Zulkarneyn Büyük İskender olmadığı gibi, tarihi bir şahsiyette değildir. Çünkü tarihi bir şahsiyet olsaydı Zulkarneyn’in macerasının Tevrat’ta, İncil’de ya da eski destanlarda da geçmesi gerekirdi. İnsanlığın yaşadığı müşterek hatıraların tümü hem semavi kitaplarda hem de destanlarda bulunmaktadır. Amerika yerlilerinin destan ve efsanelerinde İki Boynuzlu Tanrılardan bahsedilmektedir. Bu tanrılar göklerle ilgili tasvir edilmişlerdir.
Bütün bunların ışığında Zulkarneyn’in Hızır As. Gibi hükmi bir şahsiyet olduğunu söyleyebiliriz. Zulkarneyn bir tür Uzay ve Zaman Gezginidir. Nitekim Zulkarneyn Kıssası, Kur’an-ı Kerim’de, Hızır As’den hemen sonra anlatılmaktadır. Hızır için bilinen rivayetler onun zamanın tersinden gelen ve “temessül” kabiliyeti olan bir şahsiyet olduğunu göstermektedir. O zamanın akış istikametinin tersine hareket eden bir kutlu kişidir. Melek değildir, insan da değildir ama insan suretine bürüne bilen ve insanların zor zamanlarında karşılarına çıkıp yol gösteren “ilahi bir erdir”. Hz. Musa, kendi nefsinde “Acaba Allah’ın kudret ve hikmetini benden daha iyi anlayan kullar var mı?” diye düşündüğünde Cenab-ı Hak ona Hızır Aleyhisselam’ı örnek göstermiştir. Bunun üzerine Musa, “Ben onu tanımak istiyorum.” Demiş ve sonunda ikisi arasında bir randevu gerçekleşmiştir. Musa ve Hızır birlikte çok ilginç bir yolculuk yapmışlardır. İşte Kur’an-ı Kerim, Zulkarneyn Kıssası’nı bu soyut yolculuktan hemen sonra anlatmaya başlamaktadır. Böylece Zulkarneyn’in de saklı bir kul olduğu fikri pekiştirilmektedir.
Kur’an’da iki doğu ve iki batıdan bahsedilmektedir. Yerküremizde iki doğu ve iki batı olmayacağına göre bu iki doğu ve iki batı kavramıyla ne kastedilmektedir?  Belki de bu doğu ve batı, insanlığın içinde hapsedildiği boyutun alt ve üst noktalarıdır. Bu da Güneş Sisteminin Samanyolu Galaksisi içindeki alt ve üst eşikleridir. Ayette “Fe-etbea sebeba” denmektedir. Etbea; tabi oldu, uydu, hükmüne göre hareket etti anlamına gelmektedir. Sebeba ise bir şeyin olması için gerekli vasıtadır. Bu boyutları geçme, boyutlar arası geçiş yapma olarak ta algılanabilir. Çünkü Zulkarneyn bildiğimiz insandan çok Hızır gibi bir şahsiyettir. Bizim üstümüzdeki boyutta Hızır sayılabilir. Onun üstündeki boyutta ise Allah tarafından göğe çekilmiş olan Hz. İsa gösterilebilir. Hızır sık sık bizim boyutumuza geçer ama Hz. İsa bir tek sefer boyutumuza girecek ve yeryüzünde hükümran olacaktır.
Sözün özü Zulkarneyn bir tür Uzay ve Zaman Gezginidir. Zulkarneyn’in Yecüc ve Mecücle macerasına ise başka bir bölümde ayrıca değineceğiz.
FENOMEN

7 yorum:

  1. Kuranı kerim aynı zamanda kıyamete kadar tüm insanlığa da hitap edeceğinden dolayı mükemmel vede eşsiz bir çok yönlü bilgi kaynığıdır herkese vede tüm araştırmacılara da...

    YanıtlaSil
  2. Okuduğum, araştırdığım kitaplardan anladıklarım doğru ise bu kişilerden Türk mitolojisinde Zülkarneyn'den Mandı-Şire, Hızır'dan May-Tere diye bahseder ve erlik(şeytan) misyonu ile mücadele için görevlendirilmişlerdir. Hızır dünyasal işlerle ile daha yakından ilgilidir, Zülkarneyn ise daha evrensel misyonları vardır. Tabii tüm bu söylediklerim yanlışda olabilir, her söylenene kulak asmamak araştırmak lazım..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. söz anlamayan kavim uzayda olabilir
    güneşin batmadığı yer uzayda olabilir
    yecüc ve mecüc su an yeryüzünde olsa haberimiz olurdu
    ama yoklar uzaydalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsin...
      Bilim insanları sürekli uzayda var olduğunu düşündüğü canlılara iletişim kurmaya çalışıyor...
      Es kaza yecuc ve mecuc ise irtibata geçilecek varlıklar vay halimize...
      Belki de onları hapsedildikleri uzaydan ya da boyuttan bu tarafa çekeceğiz...
      Sonumuzu hazırlıyor olabiliriz...

      Sil
  5. en doğrusunu allah c.c bilir selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Her canlı ölümü tadacaktır buyuruyor ve hz isa peygamberde ölmüştür arkadaşlar

    YanıtlaSil