21 Temmuz 2018 Cumartesi

Nemrut Dağı ve Dünya'nın en eski horoskobu; Aslanlı Horoskop


Ana akım bilgilerden öğrendiğimize göre kum taşından yapılma kabartmalar I. Antiochos'un Herakles, Zeus, Kommagene ve Apollon ile selamlaşmasını sembolize etmektedir. Tanrıların isimleri kabartmaların arkasına yazılmıştır. Ölmeden önce bıraktığı yazılara göre, Kommagene Kralı 1. Antiochus yüksek ve ıssız bir yere gömülmek istemektedir. Kendi tapınağını inşa edip tanrıların yanına gömülerek bunu başarmıştır. Bugün Nemrut Dağı'nın batı yüzünde taştan yapılma bu dev heykellerin sadece yıkıntıları ve başları görülmektedir. Antiochus kendi heykelini Zeus gibi tanrıların heykellerinin yanına yaptırarak onlara tapınan insanların duasını almayı da amaçlamıştır. (Kaynak: https://www.bbc.com/turkce/vert-tra-38828687)


Bize göre 1. Antiochos ile anunnakiler arasında bu tepede bir temas yaşanmıştır. Özellikle Heracles ile 1. Antiochos'un el sıkıştığı kabartma bize göre gerçeği yansıtmaktadır. 


Anunnakiler bu görüşmenin hediyesi olarak ta kendi teknolojileri ile yapılmış bir bilgiyi yani o an ki gökyüzü haritasını vermişler ve de kral bunu bir aslan kabartması üzerine işlemiş ya da bunu kumdan kabartma şeklinde sembolize ederek direk vermişlerdir. Sonuçta ortada o zamanki teknoloji ile bulunması mümkün olmayan bilgiler vardır.



Nemrut Dağı ile araştırma yapan yerli ve yabancı bilim adamları, Aslanlı Horoskop üzerindeki yıldızların 25 920 yıllık bir presesyonda sadece bir kez gerçekleşecek bir astrolojik olayı simgelediğini belirtmektedir. Bazı kaynaklar bu özel an için 1. Antiochus'un doğum anı demektedir. Bu doğru olabilir ancak biz anunnaki-insan temasının gerçekleştiği an olarak düşünüyoruz.


Kum taşından yapılan Aslanlı Horoskop’un üzerindeki aslan figürünün boynunda bir hilal, gövdesinde 8 ışınla karakterize edilmiş 19 yıldız bulunmaktadır. Aslanın sırtında ise 16, ışınlı 3 büyük yıldız yer almaktadır. Yanlarındaki yazıda bunların Mars, Jüpiter ve Merkür olduğu belirtiliyor. (Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/dunyanin-en-eski-horoskopu-astrolojik-adiyaman-yerelhaber-1060688/)


Nemrut Dağı’nın batı terasında bulunan Aslanlı Horoskop, 2003 yılında Nemrut Dağı’nın kuzeyine yapılan Geçici Restorasyon Evi’ne taşınmıştır. Geçici Restorasyon Evi’nde saklanan Aslanlı Horoskop, ziyaretçilere gösterilmemektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder