23 Kasım 2019 Cumartesi

5-6 Ekim 2019 Antakya Turu




DOĞUNUN KRALİÇESİ ANTAKYA TURU
5-6 Ekim 2019

1. Gün

Çan, Ezan, Hazzan sesleriyle Hristiyan, Müslüman ve Musevi kültürleriyle yoğrulmuş, farklı inanışlarda yaşam alanları ile, son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’da, ilk gezi noktamız olan, Üçağız Mağarası, Tell Kurdu, Tel Tayinat ve Tel Aççana Höyüklerinin küçük örnekleri de yer aldığı Hatay Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettik.

Müze gezimiz sonrasında, dünyada bilinen en büyük tek parça antik taban mozaiğine ev sahipliği yapan The Museum Hotel Antakya ziyaretimizi gerçekleştirdik ve ardından kendilerini ilk kez “Hristiyan” olarak adlandıran insanların dinsel yaşamlarına tanıklık etmiş olan S.Pierre Kilisesi’ni gezdik.

Öğlen yemeğinin ardından Helenistik dönemde Antakya’nın Akdeniz’e açılan bir liman kenti olan Seleucia Pieria Antik Kenti’nin kalıntılarını, insan yapımı bir mühendislik harikası olan 1330 metre uzunluğundaki Titus-Vespasianus Tünelini, Beşikli Mağara’yı, Musa peygamber ile Hızır ‘ın buluştuğu nokta olan Hızır Türbesini ziyaret ettik. Ardından 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan Hıdırbey Musa Ağacı’nı ziyaret ederek, dönüş için yola çıktık.

2. Gün

Gezimizin ikinci gününe Antakya’nın bambaşka bir yüzü olan mitolojik dönemlerde Daphne ile Apollo’nun hikâyesine konu olan, günümüze sayfiye yeri olarak kullanılan, Harbiye’den başladık ve Hatay'ın yaklaşık yüz kişilik Yahudi cemaati bulunan tek havrasını ziyaret ettik.


1 yorum:

  1. fiyat bilgisi alabilirmiyim?ayrıca sormak istediğim sorular var tarihler hususunda.teşekkürler

    YanıtlaSil