9 Ekim 2022 Pazar

1-2 Ekim 2022 Göbeklitepe ve Nemrut Turu

 


Göktürk Ramu ve Zekiye Olgaçay ile Göbeklitepe-Nemrut Turu

I.PROGRAM

1.Gün Göbeklitepe ve Nemrut (1 Ekim 2022)

Havaalanında buluşmanın ardından Urfa müze gezildi ve arkasından öğle yemeği için İrfan Restaurant'a geçildi. Sonrasında Dünya’nın tarihini değiştiren “Göbeklitepe ziyareti yapıldı ve gün batımı için Nemrut’a hareket edildi. Genler Topluluğu’da denen Komagene Uygarlığının bize mirası “Nemrut” ziyaret edildi, dönüş yolunda alınacak akşam yemeği sonrası Adıyaman'daki Park Dedeman oteline yerleştik.

2.Gün Soğmatar, Karahantepe  ve Harran (2 Ekim 2022)

Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıp, önce Karahantepe ardından Sin’in oğlu Samaş‘ın izlerinin bulunduğu Soğtamar Köyünü ziyaret ettik. Son olarak Harran, Sin Tapınağını ziyaret edip havaalanına doğru yola çıktık.

Bu tur da ana akım bilgiyi rehberimiz Tarihçi Halit Aygat verirken, ben alternatif tarih bakış açısıyla bilgiyi verdim. Zekiye Olgaçay enerji çalışmaları ve deneyimler yaşatırken, Göbeklitepe arazi sahibinin oğlu Mehmet Tarık Yıldız en baştan günümüze kadar gelişimi anlattı.

Kısacası bir tur daha bitti ama yaşadığımız deneyimler ve farkındalıklar hiç unutulmayacak gibi görünüyor. Emeği geçen herkese ve tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkürler. Yeni turlarda görüşmek dileğiyle.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder