21 Mart 2017 Salı

Kova Çağında mıyız Yoksa Henüz Girmedik mi?




Eğitimlerde hep Balık Çağından Kova Çağına geçişi anlattım ve hiç kimse bu geçişin ne zaman olacağını net bilemez dedim. Şimdi bunu kendi oluşturduğum resimlerle kolay bir şekilde anlaşılması için sunacağım. Bunu 21 Mart sabahı güneş doğmadan yarım saat önce uyanarak ve güneşin doğacağı yere bakarak ta kendiniz deneyebilirsiniz:

Öncelikle şunu söyleyeyim Enki'nin bize bıraktığı 36 takımyıldızı ve 12 Zodyak burcu vardır. Günümüz bilimi ise bunu 88 takımyıldızına, Zodyak'ı da 13 takımyıldızına çıkarmıştır. İlk resim yarınki güneşi ve arkasındaki takımyıldızlarını göstermektedir. Balık ile Kova takımyıldızı arasında Güneş'i görüyorsunuz. Bilimin çizdiği sınırlara göre Güneş Balık'ta gözükmesine rağmen Enki'nin sınırlarını bilmediğimiz için kesin Balık ya da Kova'dadır diyemiyoruz. Yani Balık'ta mı yoksa Kova'da mı bilebilmek için Enki'nin sınırlara ihtiyacımız var... Bununla ilgili şöyle bir örnek vereyim: Türkiye ile Suriye arasında bir yere helikopterle bırakıldınız diyelim. Hangi ülkede olduğunuzu bilmeniz için iki ülke sınırını net bir şekilde bilmeniz gerekir. Günümüz bilimi bir sınır çizmiş ve sen Suriye'desin şu anda diyor ama aslında gerçek sınırlara göre Türkiye içinde de olabilirsin.


Dünya'daki tüm taş yapılarda 21 mart sabahı kadim uygarlıklar güneşin doğacağı zamanı bekler ve hangi çağın içinde bulunduklarını gözlemlerdi. Bunun ritüelleri hala yapılmakta. Macera meraklıları yarın sabah taş yapılarda riüteller yapacaklar. Bizde bulunduğumuz yerde 21 mart sabahı güneşten 30 dk önce kalkıp doğuya doğru baktığımızda kova takımyıldızını ve yer ile bitişik balık takımyıldızını göreceğiz... Kısaca Kova Çağı evet geliyor ama tam olarak ne zaman gireceğiz bilemiyoruz... Belki de girdik...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder