1 Mart 2019 Cuma

2700 Yıl Önce Kudüs’teki UFO Savaşının Kanıtları İstanbul’da Bulunuyor


İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Hellen ve Roma eserlerinin en güzel örnekleri sergilenmektedir. Eski şark eserlerine ayrılmış bölüm ise, genellikle Osmanlı İmparatorluğu zamanında Yakın Doğu’dan getirilen buluntuları içermektedir. Bu bölümü Babil, Sümer, Asur ve Hitit dönemlerine ait çok değerli heykel, kabartma ve çanak çömlek koleksiyonları oluşturmaktadır.

Biz de 8 Aralık Cumartesi günü yaklaşık 25 kişilik bir grupla İstanbul Arkeoloji Müzelerindeydik ve gezimize şark eserleri bölümünden başladık. Tabi ki de her bir eser çok önemli ve değerliydi ama Enki ile Enlil’in yaşam ağacının iki yanında durdukları, bir elde kozalak diğerinde çanta tuttukları kabartmalar çok daha etkiliydi.

Asıl konumuza geçecek olursak müzenin şark eserleri bölümünün bir köşesinde çok fazla dikkat çekmeyen “Kabartmalı ve Yazıtlı Kral Steli” olarak adlandırılmış bir stel bulunmaktadır. Ninova’da bulunan ve yaklaşık 2700 yıllık olan bu stelde Asur Kralı Sanherib; anunnaki sembolleri önünde durmaktadır ve onun ağzından krallığı dönemindeki önemli olaylar anlatılmaktadır.

Bu stelde Sanherib der ki:

“Ben Sanherib, büyük kral, kudretli kral, evrenin kralı, Asur’un kralı, dünyanın dört bir yanının kralı, yüce tanrıların(anunnakilerin) sevgilisi. AŞUR(Ninurta) ve İŞTAR(İnanna) bana yenilmez bir silah bahşettiler ve elimi Asur’un düşmanlarını yok etmek için açtılar. Onların yüce kudretlerine dayanarak ordularımı dünyanın bir ucundan öbür ucuna sürdüm ve dört bir yanda oturan prensleri, boyun eğmiş olarak ayaklarıma getirttim ve onlar benim boyunduruğluma girdi…”

Yazının devamı için buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder