4 Mayıs 2022 Çarşamba

Ayasofya/Sultanahmet Turu 12 Haziran Pazar

 

Tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un en çok turist çeken meydanı Sultanahmet turumuz harika geçti. Sultanahmet meydanını çevreleyen Ayasofya, Topkapı Sarayı, Şerefiye Sarnıcı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi‘ni dolaşırken, bölgede yer alan diğer tarihi yerleri de görmüş olduk.

12 Haziran 2022 Sabah 10:00 da Ayasofya önünde buluştuk. İstanbul Arkeoloji Müzesinde Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken, orta ve geç bronz dönemi, Helen, Roma ve Bizans dönemine ait nadide eserleri barındırmaktadır. Arkeoloji Müzesiyle birlikte Çini Müzesini de gezdik.

Öğlen yemeğinin ardından Şerifiye Sarnıcındaki ışık oyunlarını izledik. Sonrasında Ayasofya Camisine geçtik.

Ayasofya Camii; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. 

Son durak olarak Topkapı Sarayı'na gittik. Topkapı Sarayı; İstanbul Sarayburnu’nda, Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır. Bir zamanlar içinde 4.000’e yakın insan yaşamıştır.

Gezimiz yaklaşık 17:00 ‘de bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder