29 Ağustos 2022 Pazartesi

26-27-28 Ağustos 2022 Göbeklitepe-Nemrut Turu



Bir Göbeklitepe-Nemrut turumuz daha bitti. Bu turdan geriye ise bize; samimi sohbetler, özlemler, farkındalıklar, yeni kurulan dostluklar ve unutulmayacak deneyimler kaldı. Çünkü hep dediğimiz gibi; "Bizler, bir turdan daha fazlasıyız."

Bu tur da ana akım bilgiyi rehberimiz Tarihçi Halit Aygat verirken, ben alternatif tarih bakış açısıyla bilgiyi verdim. Ateş Şaman Zafer Algül şamanik deneyimler yaşatırken, Göbeklitepe arazi sahibinin oğlu Mehmet Tarık Yıldız en baştan günümüze kadar gelişimi anlattı.

Göbeklitepe, Nemrut, Soğmatar, Karahantepe ve Harran'da hem konuştuk hem de enerji çalışmaları yaptık. Nemrut gün doğumu muhteşemdi ki bunu sizler de deneyimleyin diye Instagram'daki hikayemde paylaşmıştım.



Soğmatar'da muhtarımızın evinde lezzetli yemeklerle ağırlandıktan sonra Samanyolu Galaksisini, Jüpiter ve Satürn'ü çıplak gözle seyrederek Soğmatar tapınaklarını ziyaret ettik. Sırasıyla Satürn Tapınağı'nda Ninurta/Apollon'u, Merkür'de Thot/Hermes'i, Jüpiter'de Marduk/Ra'yı, Venüs'te İnanna/Afrodit'i konuştuk, enerjilerini deneyimledik. Kutsal tepedeki Sin(Ay) ve Samaş(Güneş) ile karşılıklı çay içtik, oradaki süryanice yazıtları inceledik.



Tüm bunlar içinde benim için en keyifli an ise Nemrut yolunda Roma yapımı Cendere Köprüsü'nde gece yarısı Uluslararası Uzay İstasyonu'nun geçişini izlemek oldu. İçindeki astronotlarla birlikte 26000 km hızla giden uzay aracını çıplak gözle izlerken aynı anda kameralarına online bağlanıp bir de kendimize yukarıdan baktık.

Kısacası bir tur daha bitti ama yaşadığımız deneyimler ve farkındalıklar hiç unutulmayacak gibi görünüyor. Emeği geçen herkese ve tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkürler. Yeni turlarda görüşmek dileğiyle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder