14 Ağustos 2022 Pazar

Ayasofya/Sultanahmet Turu 7 Ağustos 2022 Pazar

 

Tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un en çok turist çeken meydanı Sultanahmet turumuz harika geçti. Sultanahmet meydanını çevreleyen Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerabatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Dikilitaş, Çemberlitaş ve Hipodrom'u dolaşırken, bölgede yer alan diğer tarihi yerleri de görmüş olduk.

7 Ağustos 2022 Pazar günü sabah 09:30 da Yerebatan Sarnıcı önünde buluştuk. Restorasyondan sonra yeni açılan sarnıçtaki sinevizyon gösterisi oldukça etkiliydi. Ardından Topkapı Sarayı'na gittik. Topkapı Sarayı; İstanbul Sarayburnu’nda, Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır. Bir zamanlar içinde 4.000’e yakın insan yaşamıştır.

Sultanahmet Köftecisindeki öğlen yemeğinin ardından Ayasofya Camisine geçtik. Ayasofya Camii; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. İstanbul Arkeoloji Müzesi kapalı olduğundan onun yerine Çemberlitaş, Dikilitaş, Hipodrom'u gezdik ve Şerifiye Sarnıcındaki ışık oyunlarını izledik. 

Gezimiz yaklaşık 17:00 ‘de bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder