14 Nisan 2015 Salı

Uzaylı Atalarımız Anunnakileri Tanıyalım: Ninmah



Sümer ve Akkad yazıtlarında ismine en çok rastlanılan tanrıçalardan biridir. Şifa Prensesi ve Bilim Kadını olarak tanınmasına karşın o, Nibiru'nun Büyük Kralı Anu'nun kızıdır ve Dünya'daki en güçlü tanrıçalardan biridir. Hemen hemen her mitolojideki ana tanrıça karakteridir. Mısırlılarda Hathor, Akkadca da Ninhursag ve Ninti olarak bilinmektedir.



Anu'nun Dünya ile ilişkilendirilen iki oğlu iki kızı tabletlerde karşımıza çıkmaktadır. Oğulları Enlil ile Enki, kızları ise Ninmah ve Bau'dur.  
  

Anu'nun iki oğlundan ikincisi olan Enlil, Anu'nun tahttaki ardılı olarak Nibiru Meclisince tanınmıştır. Bu yüzden üvey kardeşi Enki ile sürekli çekişmeleri her mitolojide kendisine yer bulmuştur. Ninmah ise bu çekişmede bazen Enki'nin bazen Enlil'in tarafında yer almıştır. Ancak genel itibariyle onun tarafsız bakış açısı tüm anunnaki liderleri tarafından kabul edilmiştir. Bu yüzden de en çok saygı duyulan tanrıçadır.


Nibiru Atmosferinde meydana gelen ve bizim ozon tabakası sorunumuza benzer olan bir sorun gezegenin geleceğini tehdit eder hale geldiğinde bu sorunun çözümü Dünya'da çokça bulunan Altın Madeni sayesinde başarılmıştır. Altın madenleri için Dünya'da bir koloni kurulması gündeme geldiğinde ise Ninmah M.Ö. 400 Bin dolaylarında görev almak için Dünya'ya gelmiştir. 

Enlil Dünya'daki ilk zamanlarında Mezopotomya'da beş şehir kurmuş ve bu şehirlerden Şurubak olrak bilinen şehri Ninmah için tahsis etmiştir. Şurubak tam teşekküllü bir şifa şehri haline gelmiştir.

 

Sonrasında Ninmah ve şifa ekibi için Baalbek şehrindeki Sedir Ormanlarında bir laboratuvar kurulmuştur. 



Enlil ve Ninmah Aşkı:

Enlil Dünya'ya geldiğinde bekar bir prenstir ancak üvey kardeşi de olan Nibiru'nun Bilim Kadını ve Şifa Prensesi olan Ninmah ile büyük bir aşk yaşamıştır. Bu aşkın meyvesi olarak ta Ninurta doğmuştur. Büyük kral Anu, zamanında Ninmah'ın Enki ile evlenmesini istemiş ancak Ninmah, Enlil ile aşk yaşayıp krala karşı çıkınca Ninmah'a evlilik yasağı getirilmiştir. Ninmah'ın diğer adları Ninhursag ve Hathor'dur. Sonrasında Enlil, Ninmah'ın şifa hemşirelerinden biri olan Ninlil ile evlenince bu aşk tamamen bitmiştir. 

Sitchin'e Göre Ninmah:

Sümer metinlerine göre, insanoğlu, Enki tarafından icat edilen işlemler ve formülleri izleyen Ninhursag tarafından yaratılmıştır. O, baş hemşireydi; tıbbî işlemlerden sorumlu olandı; bu rolüyle tanrıça NİN.Tİ ("yaşam- hanım") diye adlandırılmıştır.



Bazı bilginler Adapa (Enki'nin "model insan"ı) kelimesinde, İncil'deki Adama"yı veya adamı görürler. Sümerce Tİ'nin çift anlamı da İncil'le paralellikler gösterir. Zira ti hem "yaşam" hem de "kaburga" anlamına gelir, böylece Ninti'nin adı hem "yaşam hanımı" hem de "kaburga hanımı" anlamındadır. Anlamı "yaşam" olan İncil'deki Havva, Âdem’in kaburgasından yaratılmıştır; böylece Havva da bir bakıma bir "yaşam hanımı" ve bir "kaburga hanımı"dır.

Tanrılara ve insanoğluna yaşam veren olarak Ninhursag'dan Ana Tanrıça diye söz edilir. Takma adı "Mammu"dur; bu, anne anlamına gelen İngilizce "mom" veya "mamma" kelimelerinin arasıdır. Sembolü ise "kesici" idi; antik çağlarda ebelerin doğumdan sonra göbek bağını kesmede kullandıkları araç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder