27 Mayıs 2023 Cumartesi

Keltlerin Edirne'deki İzleri; Dolmen ve Menhirler


Keltlerin Edirne'deki İzleri; Dolmen ve Menhirler

Keltlerin Anadolu'dan gittikleri kabul edilmektedir. Hatta Stonehenge tarzı yapıların ilk örnekleri bugün Edirne'deki dolmen ve menhirlerdir. Dolmen kelimesi Keltçe bir kelimedir ve ilk olarak Son Tunç Çağı bitimiyle yapımlarına başlanmış, bazılarının kullanımının M.Ö. 8-7. yüzyıllara kadar sürdüğü belirlenmiştir.

Dolmenler ile ilgili farklı varsayımlar ve söylentiler mevcuttur. Mezar olarak yapıldığı iddalarının yanısıra belli ritüellerle kehanet merkezi olarak kullanıldığı veya Outlander dizisindeki gibi farklı boyutlara ya da zamanlara geçiş kapıları olduğu da söylenmektedir.

Yine dolmenlerin, ölümü yaklaşmış kabile bilgelerinin mezarları olarak yapıldığı, bilgelerin bu odalara kapatıldığı ve hatta buradan öte aleme seyahat yaptıkları söylenmektedir.

Dolmenlerin içindeki radyoaktif değerler ile dışındaki radyoaktif değerler birbirinden farklıdır. Dolmenlere pusula ile yaklaştığınızda, manyetik değerden yani kuzeyden saptığı görülmektedir.

Benim araştırmalarım ise Keltlerin Truva Savaşı ile ayrılan Luvilerin bir kolu olduğunu söylemektedir. Luviler, Yunanlarla yaptıkları Truva Savaşı'nı ve Mısırlılarla yaptıkları savaşları kaybetmişler ve göçe zorlanmışlardır. Aenas ve beraberindekiler Roma'ya giderek Etrüskleri ve sonrasında torunları Romus ve Romulus, Roma İmp. kurmuşlardır. Bir kol ise çok daha ileri giderek Galatlar ve Keltler olmuşlardır. Hatta bazı Galatların torunları sonradan Anadolu'ya dönecek ve Galata'yı da onlar kuracaktır...
Göktürk Ramu
#edirne #dolmenler #dolmen #menhir #menhirler #lalapaşadolmeni #keltler #kelt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder